2. mai 2017

NM i ungdomsbedrifter

av Jannicke Kvarven

Gjennom Ungdomsbedrift får elevene praktisk erfaring i samarbeid med næringslivet, og for mange er dette det første møtet med arbeidslivet.

De er unge. De er innovative. Og de er ambisiøse. Torsdag drar ungdomsbedriften SAC UB til NM for Ungdomsbedrifter.

Rogaland stiller med hele fem ungdomsbedrifter på årets NM. I tillegg til SAC UB, deltar Amelle UB fra Hetland VGS i Stavanger, Jamii UB fra Akademiet i Sandnes samt Tasteitup UB og Hyggebrygg UB fra Karmsund VGS i Haugesund i den nasjonale finalen.

Når:       4. – 5. mai.

Hvor:     Norges Varemesse og Thon Hotel Arena på Lillestrøm. Les mer:   NM for Ungdomsbedrifter 2017.

– Vi gleder oss masse til å dra til NM på Lillestrøm og konkurrere mot andre ungdomsbedrifter. Ambisjonene er store og vi har lagt ned masse arbeid både på skole og fritid for å prestere vårt ypperste, sier Malin Høines, daglig leder i SAC UB.

SAC UB tilbyr en sekk av høy kvalitet som er låsbar og vanntett med et stilrent og klassisk design. Den gir en trygg og komfortabel oppbevaring for alle i forbindelse med reise, skole eller trening. SAC UB ble i mars kåret til fylkets beste Ungdomsbedrift og de representerer dermed Rogaland i konkurransen om den gjeveste prisen: Norges beste Ungdomsbedrift 2017. Vinneren representerer Norge i EM i Brussel i sommer.

Bygger bro mellom skole og næringsliv.

I 2016 var nær 6 500 personer fra arbeids- og næringsliv på ulike måter involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i Rogaland. Noen av disse har vært mentorer for ungdomsbedriftene.

– Gjennom Ungdomsbedrift får elevene praktisk erfaring i samarbeid med næringslivet, og for mange er dette det første møtet med arbeidslivet. Bedriftene får møte neste generasjon medarbeidere og utfordre ungdom på oppgaver og problemstillinger de vil møte i fremtiden. Ungt Entreprenørskap har derfor en unik rolle i å bygge bro mellom skole og fremtidens næringsliv, sier Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

20-åring med ambisjoner

Ungt Entreprenørskap ble startet i 1997, og organisasjonen feirer i år 20-års jubileum. På landsbasis har nær 200 000 elever fått erfaring med ungdomsbedrift siden oppstarten.

– Aldri har Ungt Entreprenørskap vært mer relevant enn nå. Dagens unge er fremtidens ledere i næringslivet og de skal utvikle velferdssamfunnet fremover. Innovatører trengs overalt! Ungt Entreprenørskap i Rogaland har hatt en fantastisk vekst, men vi har ambisjoner om at alle elever og studenter i fylket skal få tilbud om entreprenørskap i utdanningen sin. Det er et stykke igjen til vi er der, sier Jan Hauge, styreleder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Bilder publiseres i NM-album på Flickr. Foto: Ungt Entreprenørskap.

Kontakt:

Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland, mobil 905 65 978

Malin Høines, daglig leder i SAC UB, mobil 941 40 889

Nora Erdal, daglig leder i Amelle UB, mobil 907 61 488

Marie Nesse, daglig leder i Jamii UB, mobil 477 06 610

Lars Henrik Tveit, daglig leder i Tasteitup UB, mobil 908 18 722

Tadas Vencas, daglig leder Hyggebrygg UB, mobil 452 00 927