28. mai 2020

AGENDA HAUGALANDET – Fra krise til muligheter

av Ingrid Greta Lauvås

Næringsminister Iselin Nybø og Olje- og energiminister Tina Bru deltar når Haugaland Vekst arrangerer den 9. og 10. juni «Agenda Haugalandet». Hvordan kan vi snu krise til muligheter innenfor noen av de viktigste og mest utsatte næringene i regionen?

I Menon Economics sin rapport «Regional effekt av korona for norsk eksportrettet næringsliv» er det i vår region fire kriserammede næringer som utpeker seg: Maritim/offshore leverandørindustri, Prosessindustri, Sjømat og Reiseliv. Dette er eksportnæringer som står for en betydelig del av verdiskaping i landet generelt og her i Rogaland spesielt.

Fokus på mulighetsbildet

Tormod Karlsen, administrerende direktør i Haugaland Vekst

Med «Agenda Haugalandet» ønsker vi å gi et bedre innblikk i nå-situasjonen til disse næringene, men samtidig fokusere på de mulighetene som hver av disse næringene representerer fremover og hva som kanskje kan bidra til å realisere disse for å sikre fremtidig verdiskaping og arbeidsplasser, sier Tormod Karlsen, administrerende direktør i Haugaland Vekst.

Påmelding

Det vil være fire sesjoner under konferansen, knyttet til hver sin utsatte eksportrettede næring.

For påmelding og mer informasjon om de ulike sesjonene, trykk her.

Agenda reiseliv (Tirsdag 9. juni kl. 10.00 – 11.00)
Næringsminister Iselin Nybø, Nina Kaltwasser fra Eljarvik Gård og Vigleik Dueland fra Destinasjon Haugesund og Haugalandet

Agenda Industri og Energi (Tirsdag 9. juni kl. 12.00 – 13.00)
Leder av Stortingets næringskomité Geir Pollestad, Ingrid Guddal fra Norsk Hydro og Tiril Fjeld fra Haugaland Nærinsgpark

Agenda Havrom (Onsdag 1o. juni kl. 10.00 – 11.00)
Olje- og energiminister Tina Bru, representanter fra Østensjø og Westcon

Agenda Sjømat (Onsdag 1o. juni kl. 12.00 – 13.00)