31. januar 2018

iDrift sikrer kontrakt verdt millioner

av Jannicke Kvarven

HUSNES/HAUGESUND: IT-selskapet iDrift sikrer seg millionkontrakt med HMR Group. Avtalen rommer en omfattende IT-driftsavtale hvor selskapet skal levere serverinfrastruktur, drift og IT-support for hele konsernet. Kontraktens verdi er på flere millioner kroner.

— HMR Group har vært kunde av iDrift i mange år, så vi tar det som en tillitserklæring når de velger oss for videre samarbeid. Det er såkalt «hyperkonvergert» infrastruktur vi skal levere til HMR Group. Løsningen er skalerbar og tilpasset en fremtid med skytjenester, sier daglig leder i iDrift, Stian Lauknes.

Modernisering og sikkerhet

iDrift har i 2017 brukt mye tid og ressurser på å forbedre og fornye løsninger internt og ut mot kunden.

— Vi har effektivisert driften vår, fått bedre oversikt og tatt kontroll helt ned på klientnivå hos kundene våre. Vi ser helt klart at bedriftsmarkedet etterspør høyere grad av sikkerhet og moderne verktøy for oversikt og kontroll. Den siste tiden har vi også vunnet flere caser hvor vi ikke har vært billigst, men hvor vi kan tilby en totalpakke som kunden føler seg trygg med. Med det trusselbildet vi vet finnes, kan det raskt vise seg å være det rimeligste alternativet over tid, sier Lauknes.

Fremtidsrettet løsning

HMR Group består av 7 selskaper med spesialkompetanse innen prosess-, energi-, olje- og gass- og infrastrukturindustri. HMR Group har hovedkontor på Husnes i Kvinnherad, med avdelinger over hele Vestlandet.

—Vi er veldig fornøyd med prosessen vi har vært gjennom og er trygg på at iDrift nok en gang leverer en fremtidsrettet løsning. Vårt hovedfokus var å finne en IT-driftsløsning som ville sikre en høy brukertilfredshet og produktivitet hos våre medarbeidere, sier administrerende direktør i HMR Group, Anders Seim jr.

HMR Group anser det å kunne tiltrekke, utvikle og beholde dyktige medarbeidere som en av sine viktigste vekstdrivere, og setter dette i direkte sammenheng med selskapets evne til å tilrettelegge for effektiv og fremtidsrettet bruk av teknologi.

— Vi gjennomførte derfor en grundig prosess og vurderte en rekke ulike leverandører for å finne riktig partner. Gjennom dialogen med iDrift opplevde vi stor forståelse og

imøtekommelse for vår tilnærming, våre behov og vårt fokus. iDrift hadde i tillegg gode referanser og betingelser, sier Seim.

For mer informasjon vennligst kontakt: Stian Lauknes. Daglig leder iDrift AS Mobil: 988 50 403. Epost: stian@idrift.no

Anders Seim jr., Administrerende direktør HMR Group. Mobil: 908 43 192, Epost: anders.seim.jr@hmr.no

Om iDrift

iDrift AS ble etablert i 2001. Våre 40 ansatte er fordelt på kontorstedene: Husnes, Stord, Os, Bømlo, Forsand, Haugesund og Bergen. Vi har høy kompetanse innenfor de fleste områder innen IT, både på drift- og supportsiden, Telecom og innenfor system-, web- og apputvikling.

Om HMR Group

HMR Group består av 7 selskap, med hovedkontoret lokalisert på Husnes i Kvinnherad (Hordaland). Firmaet ble grunnlagt i Norge i 1956, som et familieselskap. Historisk sett var firmaet da forbundet med maritim næring og etter hvert med prosessindustri. Med tiden var vår kundeportefølje utvidet til flere industrisegment som trenger ingeniørdesign og mekanisk utføring av utstyr og anlegg.

Vår kjernekompetanse var utviklet på tvers av HMRs forretningsområder. Dette resulterte i flere operasjonelle synergier. Vi har bygget opp et fleksibelt og løsningsorientert fagmiljø hvor våre medarbeidere arbeider i team sammen med andre fagområder for å komme fram til gode helhetsløsninger, med fokus på tidsmessig og kostnadseffektiv utførelse av prosjekt.

HMR er nå en foretrukket partner og løsningsleverandør til prosess-, energi-, olje og gass og infrastrukturindustrien.

Navn på personene på bildet: I midten Anders Seim Jr og Stian Lauknes. På høyre side Gaute Lund. Bak til venstre Jan Ove Prestnes.