25. april 2020

– Som hånd i hanske

av Jannicke Kvarven

Tor-Einar Sandvik og kona skal flytte fra Trondheim til Haugesund. Samme dag som trønderen sendte sin jobbsøknad til Haugaland Vekst, ble han oppringt av sin kommende arbeidsgiver. 

Etter flere år i Trondheim, ønsket Tor-Einar Sandvik og kona Ellen Thuestad Løkås å bosette seg nærmere familie. Valget falt på Ellens hjemby – Haugesund.

Under sonderingen av jobbmarkedet på Haugalandet, kom ekteparet over «Jobb til to»-prosjektet hvor Haugaland Vekst aktivt bidrar med sitt nettverk for å skaffe tilflyttere jobb, finne bolig og generelt komme på plass på Haugalandet.

– Ellen kom da i kontakt med Jannicke Kvarven som oppfordret oss til å sende henne jobbsøknader slik at hun kunne videreformidle dem til relevante partnerbedrifter. Ellen fikk imidlertid jobb i Haugesund før vi kom så langt, men da jeg sendte av gårde min søknad rundt lunsjtider en dag, ble jeg oppringt etter bare noen timer, forteller Tor-Einar.

Senior Prosjektleder

32-åringen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Trondheim innen strategi, organisasjon og ledelse. Siden januar 2016 har han jobbet for Veidekke Eiendom i Trondheim hvor han har hatt hånden på rattet som prosjektleder under prosjekter og reguleringer for boligutbygging i og rundt Trondheim.

Telefonen han fikk i forbindelse med sin jobbsøking var fra Karmøy kommune.
– Jeg er blitt veldig glad i jobben jeg har hatt i Veidekke. Nå starter jeg i en stilling hvor jeg får dra nytte av min kompetanse og erfaring, og utføre mange av de samme oppgavene som tidligere, med mulighet for enda mer kreative prosesser.

Fra 1. juli begynner nemlig Tor-Einar i stillingen som Senior Prosjektleder i eiendomsavdelingen til Karmøy kommune.
– Jeg hadde faktisk sett stillingsutlysningen på Finn før jeg fikk telefonen fra min kommende sjef, og hadde nok uansett søkt spesifikt på den etter hvert. For meg passer jobben som hånd i hanske. Det foregår mye spennende utbygging på Karmøy for tiden, så jeg gleder meg stort til å starte opp, smiler tilflytteren.

Solvang og Vågslid

Ekteparet har allerede kjøpt bolig på Solvang og reiser nå til og fra Haugesund for å komme på plass.
– Solvang er et veldig fint område, med tilgang til alle fasiliteter. Å bo i nærheten av naturen, turområder, idrettsanlegg og sentrum passer ypperlig for en aktiv person som meg.

Som tidligere aktiv langrennsløper på nasjonalt nivå, med deltakelse i både NM, Norgescupen og Skandinavisk Cup, har Tor-Einar blinket seg ut langrennssløyfene hvor han i femtiden skal vise frem gammel storhet.

– Det blir nok både langrenn, alpint og mange turer på Vågslid, hvor svigerfamilien har hytte. Både der oppe og i Haugesund har vi selvsagt tilbragt mange ferier tidligere, så nå ser vi frem til å gjøre det permanent, avslutter Tor-Einar.