2. juli 2019

Studentene tar utfordringen i sommer

av Jannicke Kvarven

Gjennom sommerjobb-prosjektet Sildikon Valley er 46 studenter nå i full gang med å løse konkrete utfordringer for store bedrifter på Haugalandet.

Haugaland Veksts «Sildikon Valley» er nok et samarbeidsprosjekt med bedriftene i det etablerte samarbeidet i Haugesundregionen.no. Disse bedriftene ønsker å utfordre de største talentene norske universiteter og høyskoler har å by på. Store virksomheter som Gassco, Haugesund kommune, Omega, Sjøfartsdirektoratet, Atea, Haugaland Kraft, Appex, Bouvet, Aibel og Hatteland venter nå på innovativ studenthjelp i sommer.

– Sildikon Valley startet opp mandag denne uken da alle de 46 studentene ble tatt imot på sine arbeidsplasser for sommeren. Gassco har tatt imot hele 16 studenter, og jeg var selv innom da Haugaland Kraft tok imot sine ti, forteller mulighetsutvikler i Haugaland Vekst og leder av prosjektet, Jannicke Kvarven.

Utfordrende oppgaver

Og det er på ingen måte forefallende driftsarbeid som venter studentene. Hos Bouvet skal det for eksempel utarbeides en robot, mens det hos Appex skal lages nye digitale løsninger for kunder.

– Alle jobber med ulike prosjekter, men felles for prosjektene er at det er konkrete utfordringer bedriftene eller kundene deres har, som studentene skal arbeide med å løse. Noen av oppgavene er skikkelig vanskelige, men håpet er at studentene med nye øyne og fersk kompetanse kan bidra til bedriftene i regionen finner gode løsninger.

Sildikon Valley er lagt opp som et vinn-vinn-prosjekt for studentene og bedriftene.

– Det er liten tvil om at studentene er heldige som får så konkrete og utfordrende muligheter i attraktive bedrifter, men bedriftene er også veldig heldige. Gjennom studentene får de ny kompetanse, et blikk utenfra og en smakebit på hva fremtiden bringer, sier Kvarven.

Nettverksbygging og delingskultur

jennom Sildikon Valley skal studentene få mulighet til å utfordre seg selv, bygge nettverk, skaffe seg relevant arbeidserfaring og bli kjent med det spennende næringslivet i regionen vår. Gjennom hele arbeidsperioden arrangerer Sildikon Valley også faglige og sosiale fellessamlinger for studentene som deltar. Her får de dele erfaringer og ha det moro sammen.

– Målet er blant annet en større delingskultur, og enda større åpenhet mellom virksomheter i regionen. De sosiale aktivitetene inneholder alt fra bedriftsbesøk, minigolf, rebusløp, Røvær-tur, Fredags Please og andre ting, sier mulighetsutvikler Jannicke Kvarven i Haugaland Vekst, som berømmer velviljen hos næringslivet i regionen.

– Da jeg eksempelvis kontaktet Biltema for å høre om de hadde regnkapper til rebusløpet kommende fredag, svarte de umiddelbart at «det skal dere få gratis». De har i utgangspunktet ikke noe med Sildikon Valley å gjøre, men likte konseptet og ønsket å bidra. Fantastisk, smiler Kvarven.

Blant de 46 studentene er Tim Hårek Andreassen (22) fra Haugesund. Gjennom Sildikon Valley skal han i sommer benytte sin kompetanse fra Universitet i Bergen til å utvikle nye tekniske løsninger hos Appex.

Se video fra TVHaugaland her!

Les mer om Sildikon Valley her!