30. June 2021 18:30

Film og Øyo-biblioteket

av Ingrid Greta Lauvås

KUN FOR SILDIKON VALLEY STUDENTER

Vi inviterer til spennende filmkveld sammen med Øyo-biblioteket.

Møt opp på Edda kino kl 18:30 der vi starter med enkel servering (pizza) og mineralvann. Filmen starter kl 19:30 og inkludert filmprat varer det ca. 2 timer.

Den 2. oktober 2018, klokken 13:14, går den regimekritiske og saudiarabiske Washington Post-journalisten Jamal Kashoggi inn dørene hos Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.
Han skal aldri komme levende ut derfra.
Et team på femten agenter fra Saudi-Arabia, utsendt av pris Muhammad bin Salman, har reist ens ærend til Tyrkia for å rydde Kashoggi av banen.
Han blir drept på konsulatet. Skåret opp i biter, fordelt i bagger som igjen blir fordelt i syv ulike biler, som kjører i hver sin retning.
The Dissident er dokumentaren som avdekker hva som egentlig hendte, hvorfor akkurat Jamal Khashoggi ble valgt og drept og hvordan saudiarabisk etterretning fungerer. Og ikke minst; hvor langt de er villige til å gå.

-Det høres ut som en actionthriller du finner på Netflix, men er Oscarvinner Bryan Fogels (Ikaros, 2017) uhyggelige og detaljerte beretning om et høyst reelt mord på en brysom samfunnskritiker. Gjennom en rekke kilder nøster Fogel opp en konspirasjon i et omfang man nesten ikke kan fatte, som involverer en av de stigende politiske stjernene i den arabiske verden. Blant kildene finner vi den Oslo-baserte aktivisten lyal-el Baghdadi, som lever i skjul i Norge av frykt for represalier. Dette er en rystende historie, som får virkelig sprengkraft når den ses i sin helhet, skrev Arabiske filmdager da de viste filmen under vårens filmfestival.

Så sent som i mai i år dokumenterte Aftenposten at Norge har solgt våpen til Saudi-Arabia, på tross av at UD hadde klar mistanke om at norsk våpen og ammunisjon ble brukt i borgerkrigen i Jemen. Likevel innvilget UD eksportlisenser for salg av norsk våpen og ammunisjon dit.

-Fra 2014 til 2018 ble det eksportert våpen og ammunisjon til Emiratene for 280 millioner kroner. Det var i all hovedsak såkalt A-materiell, som er våpen og ammunisjon som er egnet til å drepe, skrev Aftenposten.

The Dissident kommer til å gjøre deg sint, oppgitt og målløs. Ikke bare fordi brutaliteten er bunnløs, ikke bare for det vitner om et regime totalt blottet for demokratiske prinsipper og rettsikkerhet, men kanskje mest av alt fordi forbrytelsen ikke får konsekvenser.

Etter filmen blir det samtale basert på filmens tematikk.

Øyo-film blir arrangert i samarbeid med Haugesund Journalistlag.

Pris: (vanlig kinobillett hos Edda)
125,- ( vanlig)
110,- (honnør)

For dere Sildikon Valley studenter er dette selvsagt gratis.

På grunn av Covid-19 situasjonen ber vi alle om å ta følgende retningslinjer på største alvor:

  1. Hold 1-meters avstand
  2. Ikke delta ved symptomer på coronasmitte som f.eks. feber, hoste eller sår hals.
  3. Du må ikke ha vært i kontakt med personer som er smittet av Covid-19
  4. Du må ikke ha besøkt land utenfor Norge de siste 7 dagene

Har du spørsmål om arrangementet, kontakt Ørjan Melkevik på e-post melkevik@h-vekst.no eller mobil: 977 34 138