Den 25. timen

Hva er Den 25. Timen?
Et døgn består av 24 timer, men noen steder kan 24 timer føles som 25.
Hvor og hvordan? Ta opplevd temperatur, også kalt effektiv eller følt temperatur. Det er den kombinerte avkjølings- eller oppvarmingseffekten omgivelsene har på et menneske. Både vindstyrke og luftfuktighet spiller viktige roller, og opplevd temperatur kan derfor ikke måles med termometer alene.
På samme måte kan ikke opplevd tid, følt tid eller effektiv tid bestemmes av et armbåndsur alene. Du kan fort «miste» en halvtime her og en halvtime der hvis livet mangler flyt.

Rushtrafikk, kø og trengsel har tre ting til felles: 1) De er tidstyver. 2) De finnes hovedsaklig på steder med høy befolkningstetthet. 3) De kan unngås.

Et døgn består av 24 timer, men noen steder kan 24 timer føles som 25. Haugesundregionen er et slikt sted, og bedre tid er bare en av mange fordeler med å bo her.
Den 25. timen startet som en kampanjefilm for Haugesundregionen og har etter hvert utviklet seg til å bli et begrep vi forbinder med regionen vår.

Første film ble sluppet i 2014 og høstet mye oppmerksomhet. Vi fikk i gang en verdifull diskusjon om hva regionen er og hva vi ønsker å være kjent for. Året etter fikk vi finansiering til en oppfølger, og også den ble godt likt og delt i sosiale medier.

Se Den 25. timen første film her

Se Den 25. timen andre film her