Et rikt kulturliv

Haugesundregionen har fostret mange av Norges mest kjente artister og kunstnere som blant annet Leif Ove Andsnes, Vamp, Susanne Sundfør, Christina Bjordal, Erlend Bratland og Helge Toft. Her er et yrende kultur- og  festivalliv, som toppes hver august med Sildajazz, Havnedager, Den Norske Filmfestival og Amandashow.

Andre viktige festivaler og arrangementer i regionen er Skånevik Bluesfestival, Vikedal Roots, Skudefestivalen, Vikingfestivalen, Kulturnatt, Vangenfestivalen, Etnemarknaden, SILK Litteraturfestival og Julemarked Haugesund, for å nevne noen.

 

Her er lenker til noen av arrangementene som skjer i regionen i 2023:

Sjekk ut Festiviteten i Haugesund for et rikt kulturtilbud for hele familien hele året.

Haugesund folkebibliotek har et variert tilbud til folk i alle aldre. Fra bokbad, språkkafe, fortellerstund for barn, familieyoga, kafe og lekeplass og flotte grøntarealer utenfor.

Tysværtunet Kulturhus tilbyr badeanlegg, kino, teater, konserter, foredrag og mange andre tilbud.

I Etne finner du Senter for skule, idrett og kultur.

I Vindafjor kommune finner du Ølen Kulturhus og Sjøperlo – en arena for kultur, musikk, kunst, skole, bibliotek, mangfold, kurs og arrangementer.

I Karmøy kommune finnes de 5 kommunale kulturhus; Norheim, Torvastad, Kopervik, Åkrehamn og Skudeneshavn. Dette er kulturhus med faste tilbud til barn og unge, her er også ungdoms- og fritidsklubber.