8. juni 2023

Månedens profil juni 2023 – iteam

av Karianne Ellefsen

iteam er en av våre samarbeidspartnere, og vi har tatt en prat med Regiondirektør i iteam Sørvest, Stian Lauknes.

Hvem er dere i iteam?

iteam er et av Norges raskest voksende IT-selskaper med 36 avdelinger og 300 medarbeidere fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør.

Hva jobber dere med?

Kjernen i iteam er knyttet til IT-drift, og kort fortalt leverer vi sikre og smarte IT-løsninger for moderne arbeidsplasser. Vi er en av de største leverandørene i Norge på skytjenester fra Microsoft Azure, og er i tillegg sertifisert tjenesteleverandør for både Amazon Web Services og Google Cloud. Vi har også egne datasentre i Norge, blant annet Bluefjords på Vestlandet, noe som betyr at vi kan tilby hybride skyløsninger, og er dermed en av de mest fleksible og kompetente skyleverandørene for alle typer bransjer i Norge.

Hvilken kompetanse ser dere etter?

Vi er alltid på jakt etter hyggelige og dyktige folk. Så er du en habil systemkonsulent, nettverkskonsulent eller selger med god peiling på IT-sikkerhet, skytjenester og IT generelt, er det bare å sende inn en åpen søknad til oss.

Hvilke fortrinn har denne regionen?

Jeg er en stor fan av Haugalandet og kan trekke frem mange fortrinn ved å bo her, men om jeg skal trekke frem fortrinn som betyr noe for næringslivet, så vil jeg si beliggenhet. Haugalandet har en strategisk beliggenhet ved kysten og nærhet til der mye av Norges verdiskaping skjer i dag og i mange år fremover. Da tenker jeg både på olje, skipsfart, fremtidig havvind og fiskeri. Denne beliggenheten vil alltid tiltrekke seg ny næring og etablering av både store og små selskaper.

Hva skulle du ønske vi ble bedre på her i Haugesundregionen?

Tenke litt større og viske ut grenser i nord og sør. Tettere samarbeid med Sunnhordland og Stavanger tror jeg hadde styrket Haugesundregionen.

Hva er det som gjør deg stolt av arbeidsplassen din?

Jeg er stolt av at jeg får være med å bygge et nytt nasjonalt IT-selskap sammen med veldig mange ekstremt dyktige mennesker rundt om i hele Norge. Vår strategi med å ha lokal tilstedeværelse gjør det attraktivt for ungdom å flytte hjem igjen etter studier andre steder. Og som lærlingebedrift bidrar vi med fagutdanning i lokalmiljøene vi er en del av. Vi har for lengst erkjent at medarbeiderne er vår viktigste ressurs. De skal glede seg til å gå på jobb. Derfor har vi også satt oss som mål å ha bransjens mest motiverte og fornøyde medarbeidere. iteam ble nylig sertifisert gjennom Great Place to Work; noe som ikke bare er en anerkjennelse om at vi er på riktig vei, men også en forpliktelse om å sette medarbeidertilfredshet i høysetet.

  

Hva er spennende og nytt hos dere om dagen?

Vi har i vinter jobbet målrettet for å styrke oss på Østlandet, og signerte nylig med IT-selskapet Comtech i Larvik og Snorre Data på Kjeller. Fremover kommer vi til å kjøpe enda flere gode selskaper som vil sette oss tydeligere på kartet i Oslo-området. Vi skal fortsette å levere global IT lokalt!