15. mai 2023

Månedens profil mai 2023 – Omega 365 Solutions

av Karianne Ellefsen

I mai skal vi bli bedre kjent med Omega 365 Solutions, som er en av våre samarbeidspartnere i Haugesundregionen.

 

Hvem er dere?

Omega 365 Solutions hører til Omega 365, en global kompetansebedrift som leverer systemer, ekspertise og personell for å effektivisere prosjekter og drift. Omega 365 Solutions leverer prosjektstyringsløsninger på verdensbasis og samarbeider med store kunder for å effektivisere prosjekter innen bransjene olje og gass, energi, helse, infrastruktur, bygg og anlegg.

Omega 365 hjelper også kunder med å levere prosjektpersonell til prosjekter innenfor mange sektorer i Norge og over hele verden. Over 1000 konsulenter er nå ute på oppdrag på vegne av Omega 365 i 13 land. Selskapene i Omega 365-gruppen leverer også subsea-ingeniørtjenester, IT-konsulenter, arkitekt- og ingeniørtjenester, areal- og samfunnsplanlegging, samt design og kommunikasjon.

I tillegg til hovedkontoret i Ølensvåg har Omega 365 regionale kontorer i Stavanger, Bergen, Trondheim, Kristiansund, Oslo og Haugesund.  Omega 365 har også internasjonale kontorer i Danmark, Sverige, Storbritannia, USA, Canada, Guyana, Suriname, Australia, Litauen, Frankrike og Singapore. Med totalt 1900 ansatte jobber alle i Omega 365 for å sikre at selskapet er “Big enough to deliver – small enough to care”.

 

Hva jobber dere med?

De siste årene har Omega 365 Solutions satset tungt innen flere sektorer og fått solid fotfeste i bygge- og infrastrukturbransjen. Selskapet planlegger nå en større satsing internasjonalt, så vel som i Norge, for den nye skybaserte prosjektstyringsverktøyet Omega 365.

Innenfor forretningsområdet programvare sysselsetter Omega 365-konsernet ca. 450 mennesker globalt. Det norske selskapet har ca. 330 ansatte som jobber på kundenes lokasjoner eller på Omega 365s kontorer. Omega 365 Solutions har en lang historie med å tilby prosjektstyringsverktøyet Pims til kunder i olje- og gassektoren.

Tett samarbeid, dialog og en god dose kunnskap er nøkkelen til å løse både store og små problemstillinger.

 

Hvilken kompetanse ser dere etter?

Omega 365 Solutions er i stor vekst, og har de siste årene doblet antall programmerere og IT-konsulenter. Dette er kompetanse vi stadig er på jakt etter, og vi ønsker å komme i kontakt med både juniorer og seniorer innen faget. Omega 365 Solutions ser også etter erfarne prosjektledere og rådgivere som kan være med å implementere løsningene våre ute hos kunde. Dette må nødvendigvis ikke være personnel med IT bakgrunn, men det er viktig med kompetanse og erfaring bra prosjekter og/eller driftsbakgrunn.

Omega 365-konsernet leverer et bredt spekter av tjenester innen ulike fagfelt. Dette inkluderer subsea-ingeniørtjenester, programvareløsninger, arkitekt- og ingeniørtjenester, areal- og samfunnsplanlegging, samt design og kommunikasjon. Vi er stadig på utkikk etter kompetanse innen disse fagområdene for å styrke vårt team. Vi ser også etter personer med god kompetanse innen økonomi og administrasjon til vår administrasjonsavdeling i Ølensvåg.

Omega 365s konsulentselskap, Omega 365 Consulting, leverer personell til prosjekter innen blant annen olje og gass, og bygg og anlegg. Vi har for tiden over 240 ledige stillinger innenfor ulike fagfelt. Alle ledige stillinger er å finne på vår hjemmeside.

For Omega 365 er det viktig at våre ansatte kjenner seg igjen i selskapets verdier: åpen, engasjert, raus, ydmyk og løsningsorientert.

I Omega 365 generelt søkes det etter dyktige, nye teammedlemmer innen flere fagfelt. Omega 365 Solutions søker spesifikt etter systemutviklere og IT-konsulenter, både senior og junior.

Hvilke fortrinn har denne regionen?

Regionens største fortrinn er en sterk vilje fra selskapene rundt til å samarbeide om det beste for regionen. Sammen skapes det store ting fordi selskapene hiver seg rundt og får jobben gjort.

 

Hva skulle du ønske vi ble bedre på her i Haugesundregionen?

I Omega 365 Solutions ønsker vi å bli mer synlige ovenfor studenter og andre potensielle nye teammedlemmer. Vi verdsetter mangfold, og skulle gjerne også fått flere kvinner inn i tech og til å søke på IT-relaterte studier.

Det er allerede noen gode, lokale tiltak i regionen, men det kan nok gjøres enda mer for å få flere smarte hoder inn.

 

Hva er det som gjør deg stolt av arbeidsplassen din?

Den flate organisasjonsstrukturen og gode takhøyden i Omega 365 gjør at de ansatte har stor påvirkningskraft både på drift og produkt.  Dette bidrar til å skape et godt arbeidsmiljø der de ansatte har muligheten til å jobbe med oppgaver de finner interessante og bidra til den videre utviklingen av selskapet.

Et eksempel er våre løsningsorienterte kollegaer i Stjørdal, som løste en intern utfordring knyttet til manglende ressurser. Samtidig tok de et viktig samfunnsansvar da de satt opp et seks måneders kurs i programmering for flyktninger i kommunen. Tre av elevene som fullførte kurset er nå ansatt hos oss i Omega 365 Solutions.

I Omega 365 tar vi vare på de ansatte, hele vår verdi ligger i folkene våre.

Minigolf-turnering har tronet som en viktig sosial aktivitet ved kontoret i Haugesund.

 

Hva er spennende og nytt hos dere om dagen?

Den siste tiden har det pågått et intensivt arbeid for å sertifisere Omega 365-konsernet innen tre ulike ISO-standarder: ISO 9001 Kvalitet, ISO 14001 Ytre miljø og ISO 45001 Arbeidsmiljø. Det har vært en omfattende jobb, og samtlige reviderte selskap ser fram til å komme i mål med dette arbeidet.

Omega 365 Solutions er fra før sertifisert under ISO 27001Informasjonssikkerhet.

 

Vi ser også frem til å ta imot sommerstudentene som kommer til oss via rekrutteringstiltakene Sildikon Valley og Game of Skills. Til høsten gleder vi oss over å få inn fem nye lærlinger, da har vi til sammen elleve lærlinger hos oss i Omega 365 Solutions!

 

 

Video: Næringsforeningen Haugalandet / Grex