26. juni 2023

Sildikon Valley 2023 er i gang!

av Karianne Ellefsen

Vi er endelig i gang!

Uke 1 er allerede forbi og her er en recap av hva som foregikk.

⚡️ Mandag og tirsdag; studentene startet i sommerjobbene i sine respektive selskapet.

⚡️ Onsdag møtte 31 av de 56 Sildikon Valley-studentene på “Design sprint” på Gründerloftet. Disse studentene representerer følgende selskaper; Aibel, Asplan Viak, Sauda Vekst, Deep Wind Offshore, Haugaland Kraft, Haugaland Vekst, Haugesund kommune, Karmøy kommune, Kystverket, Omega 365 Solutions AS, Sjøfartsdirektoratet og Source Galileo Norge AS.

⚡️ Her har studentene og deres prosjekteiere fått en stødig innføring i hva “Design thinking” er og hvordan de skal benytte inn i sine prosjekter. Design sprinten ble ledet av Harald Larssen Lønning og Marius Selsø Håkonsen, og foregikk fra onsdag til fredag. På fredagen fikk studentene 5 minutt til å  pitche arbeidet sitt og planene for hvordan de skal løse oppdraget de har fått fra sitt selskap. Dette ble gjort på H90 Kontorfellesskap – her fikk vi et godt innblikk i hva vi kan forvente av resultater etter 6 uker.

6 uker på å løse en problemstilling for de respektive selskapene er kort tid, og da gjelder det å få en så god start som mulig!

Fredag 23. juni var det endelig klart for Kick Off for Sildikon Valley 2023!!

⚡ Vi samlet alle Sildikon Valley-studentene og deres prosjektledere på Høvleriet i Haugesund, til lunsj på stranda og Kick off! Til sammen var vi over 100 personer som nøt sola og stemningen sammen.

⚡ Alle studentene ble sendt ut på en rebus i Haugesund sentrum, før de returnerte til Allmenningen Bybad på Høvleriet for en ettermiddag i sola. God mat og drikke ble det også!