15. mars 2023

Månedens profil mars 2023 – Deep Wind Offshore

av Karianne Ellefsen

I mars har vi den glede å kunne presentere en av våre nye samarbeidspartnere;

 

Hvem er dere?

Vi er Deep Wind Offshore, et havvindselskap godt forankret lokalt, med prosjekter både i Norge og internasjonalt. Vi er om lag 40 ansatte fordelt på tre lokasjoner og har hovedkontoret vårt i Haugesund. Med støtte fra sterke industrielle og finansielle eiere, i Knutsen OAS, Haugaland Kraft og Sunnhordland Kraftlag, utvikler vi ny industri og ren energi.

 

 

Hva jobber dere med?

Deep Wind Offshore skal bygge, drive og eie havvindparker over hele verden. Fra kontoret i Haugesund jobber vi med å utvikle prosjekter i Norge, Sverige og Sør-Korea. Vi har i dag en prosjektportefølje på 10 GW i disse tre markedene. For prosjektene i Norge har vi inngått et samarbeid med EDF Renewables, et solid fransk energiselskap med erfaring innen havvind.

 

Hvilken kompetanse ser dere etter?

Havvindindustrien er spennende og tverrfaglig, og vi vil trenge dyktige folk med ulik bakgrunn.  Akkurat nå søker vi prosjektkontroller, prosjektutvikler, GIS ingeniør, elektroingeniør, ingeniør i marine operasjoner og leder for leverandørkjeder.

 

 

Hvilke fortrinn har denne regionen?

Vår region har gjennom flere år vist en enorm evne til omstilling, fra fiskeri til olje- og gass og nå godt på vei inn i det grønne skiftet.

Vi må også trekke frem nærhet til det maritime og forståelse for ressursene i havet. God lokal industrihistorie, stolthet og kompetanse. Dette kombinert med flotte fjorder og fjell i nærheten gjør denne regionen til en fantastisk plass å bo og jobbe i.

 

Hva skulle du ønske vi ble bedre på her i Haugesundregionen?

Vi kan nok ta litt mer plass og bli mer synlige, spesielt med tanke på hvilke muligheter som finnes her knyttet til spennende jobbmuligheter og prosjekter. Samtidig bør vi vektlegge hva vi har fått til gjennom årenes løp, og hva vi holder på med i dag på områder der næringslivet og enkeltbedrifter er ledende. Og, så må vi fremheve samarbeid på tvers av regioner på Vestlandet.

 

 

Har du en «fun fact» om din arbeidsplass som folk kanskje ikke vet om?

Vi har blant annet kartlagt rundt 50.000 fugl ved bruk av kamera og AI-teknologi på Utsira, for øke kunnskapsgrunnlaget rundt fugl og havvind ved Utsira Nord. Utsira Nord, et av de åpnede feltene for havvind i Norge, med kapasitet på 1500 MW vil alene kunne dekke strømforbruket til 450 000 husstander. Som den aktøren som er tettest på Utsira, ønsker Deep Wind Offshore bidra til å realisere noe av dette gjennom vårt prosjekt.

 

Holder dere på med noe spennende akkurat nå som du vil dele med oss?

På våre hjemtrakter, I Norge, er det mye som vil skje det kommende året knyttet til søknad og tildeling av områder for utvikling av havvind på Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. Det blir spennende og vi jobber for fullt for å posisjonere oss inn mot spesielt Utsira Nord, som er det nærmeste muligheten for oss i Norge.

 

I tillegg har vi nylig inngått et partnerskap med energigiganten BP om prosjekter i Sør-Korea. Partnerskapet med BP setter oss virkelig på kartet, både i Sør-Korea og internasjonalt. Denne avtalen bekrefter kvaliteten i prosjektene våre.