2. juni 2021

Månedens profil: Sysco

av Ingrid Greta Lauvås

Foto: Jobb & Næring, Grethe Nygaard

 

Vi har tatt en interessant prat med Christian Veigner fra Sysco som sier følgende om bedriften:

 

Hvem er vi:

SYSCO er et solid og svært raskt voksende teknologiselskap, spesialisert i energibransjen og dedikert til å snu komplekse IT utfordringer til digitale suksesshistorier. Med over 250 ansatte (våre Fuzzfightere) og nesten 500 millioner i omsetning er vi et «akkurat passe stort» selskap, med muskler til å gjøre store ting samtidig som vi er lettbente, har lite byråkrati og høy grad av innflytelse. Vår drøm er å bygge et sagnomsust tech-selskap i Norden med en ustoppelig kultur og sterke verdier.

 

Hva jobber vi med:

SYSCO har et internasjonalt teknologimiljø i verdensklasse med et team bestående av råe teknologiske superhelter fordelt på 8 kontorer i Norden, hvor hovedkontoret er i Haugesund. Det er også her selskapet ble etablert i 2004.

For å få realisert den digitale gevinsten i virksomheten din, trenger du en partner som både forstår bransjen din, de etablerte systemene du allerede har og nye nettsky og datastrømteknologier. SYSCO har jobbet 15 år i energisektoren og blitt kåret til Årets Oracle Partner åtte år på rad. Vi er i tillegg Microsoft Gold Cloud Partner og har bygget opp tunge fagmiljøer på Azure, AWS, Google Cloud og Kafka. Det er kombinasjon av dette som gjør oss unike. Og gjør oss i stand til å løse IT-flokene dine og få greiene til å funke – Fuzzfightere!

Vi er svært opptatt av å gi tilbake til samfunnet med meningsfullt arbeid, og vi støtter blant annet Kripos for å bekjempe overgrepsrelaterte forbrytelser av barn på nettet. Vi har et stort mangfold med over 20 nasjonaliteter som bringer fantastiske kulturer, kunnskap og kompetanse inn i organisasjonen vår. Vi har fokus på å få flere kvinner inn i Tech-bransjen, noe vi jobber for sammen med ODA Nettverk, hvor vi er Platinum Partner.

 

Hvilke kompetanser ser vi etter:

For tiden leter vi etter både Frontend og Backend-utviklere lokalt, samt ny leder for Cloud & Operations. Vi får snarlig inn vår nye Kunde- og Markedsutvikler, Jannicke Kvarven fra Haugaland Vekst, og vi trenger flere dyktige utviklere.

Les om hvordan det er å jobbe hos oss og se våre ledige stillinger her >

 

To fortrinn med regionen:

  • Som dere har vært inne på før finnes den «25. timen» i regionen. Nærhet til ulike tilbud, mangel på kø i trafikken mm. Dette gjør at en har mer liv igjen etter arbeid. Det har stor verdi.
  • Velutviklet miljø innen IT. Det finnes mange spennende selskap i regionen som jobber med IT, og sammen med dere jobber vi for å få flest mulig lokale tilbake til regionen. Arbeidet er godt i gang syns vi.

 

Hva bør vi bli bedre på i Haugesundregionen:

Legge enda mer trykk på det regionale omdømmearbeidet og det å trekke unge som studerer i andre byer tilbake til regionen samt allerede ferdigutdannede som har bosatt seg i andre byer. Innen IT-bransjen er det for mye fokus på å hente folk fra andre IT-selskaper, dette er suboptimalt for regionen totalt sett, mens det å hente hjem utflyttere eller personer som har partner fra regionen bygger regionen videre.

 

Haugesundregionen står ikke tilbake for andre større regioner og vi må dyrke stolthet rundt dette, også blant de som enda ikke har landet på hvilket studieløp de skal gå og som etter hvert gjerne havner utenbys, lykkes vi med det er det enklere å få dem tilbake.

FunFact:

SYSCOs visjon er å bli et sagnomsust selskap for tech-hoder og energiselskaper i Norden. Med dyp bransjekunnskap og teknologiske superkrefter snur vi komplekse IT-utfordringer til digitale suksesshistorier, effektivt og uten fuzz.

Har du noen gang irritert deg over alle trebokstavsforkortelsene innenfor teknologi? Stadig nye, eller for deg ukjente ord og uttrykk det er vanskelig å forstå? Fuzz! Du er ikke alene. Aktører i IT-bransjen forvirrer ofte kundene med konseptskisser, «rørleggertegninger», komplekse plattformbudskap og TBF’er…..unnskyld, trebokstavsforkortelser. Dette er noe vi i SYSCO ønsker å gjøre noe med. Vi vil tilby lettbente løsninger med tydelige verdibudskap og rask vei for kundene fra problem til løsning.

«Fuzz Fighters» er en av SYSCOs verdier. Vi er problemløsere. Vi løser floker, er enkle å jobbe med og finner smarte løsninger på komplekse problemer. På den måten hjelper vi hverandre i hverdagen og vi løser kundenes IT-fuzz.

For å bekjempe fuzz har vi laget en ordbok med relevante ord og uttrykk innenfor teknologi og energi. Her finner du en oversikt med normale forklaringer på utvalgte «greske» begreper sammen med en kort beskrivelse av hva SYSCO gjør på de aktuelle områdene. Lær mer i SYSCO ordboken her >

 

Spennende prosjekt vi jobber med nå:

Vi har til enhver tid mange spennende prosjekter, men de som vi liker aller best er de prosjektene der kundene og vi ser på forholdet som et partnerskap, hvor vi er transparente og hvor vi jobber sammen med kunden på en total måte som vi kaller full «Application Lifecycle Management». Her tar vi gjerne ansvar for hele prosessen fra arkitektur og design, prosjektledelse, utvikling, testing, videreutvikling og drift av programvaren gjennom hele dens livsløp. Et par slike lokale og innovative eksempler er Vigilo og Greentracker som vi har jobbet tett med i en årrekke.

Les saken: Med IT-hjelp fra SYSCO gjør Vigilo skoler og barnehager mer effektive >

Les saken: Med GreenTracker kan stor virksomheter halvere energiforbruket >

Andre langvarige og spennende kunder lokalt er Gassco og Aibel.

 

 

Finn ut mer om SYSCO på www.sysco.no >

 

Og følg oss gjerne:

 

SYSCO på LinkedIn >

SYSCO på Facebook >

SYSCO på Instagram >