15. februar 2021

Ny film fra Haugesundregionen som skaper nysgjerrighet

av Ingrid Greta Lauvås

Filmen fra Haugesundregionen, #ideasgrowhere, er et flott resultat fra samarbeidet mellom Haugaland Vekst og Flow Maritime Accelerator. Aktørene har hatt et ønske om å synligjøre noen av de mange forutsetningene og fortrinnene Haugesundregionen har for utvikling og vekst, spesielt innenfor grønne og teknologiske muligheter.

#IDEASGROWHERE. Tekst: Jon Oscar Handeland. Video: Kristoffer Vincent Hansen.

Av en eller annen grunn bygger de verdens første flytende havvindmølle akkurat her i vår region. Hvorfor det?

Hvorfor oppstod Norges første enhjørningsbedrift akkurat her? Og hva er grunnen til at Google testet vindkraftdragene sine like utenfor kysten vår?

Hvorfor er det akkurat her dette skjer?

Regionen vår er blitt et sted der idéer skapes og gror. Det er mange faktorer som hjelper til, men det er også mange hindringer. Så hva er grunnen til at idéer vokser her?

Det kan være mange ulike grunner til at spennende ideer og konkrete løsninger oppstår nettopp her, i vår region. Marius Selsø Håkonsen som i denne sammenheng representerer Flow Accelerator trekker blant annet frem oppstart- og vekstmiljøer.

– Det er et godt gründer-miljø her, og det finnes mange historier fra folk som har våget å ta sats tidligere. Det er fortsatt mange muligheter til rask vekst her. Det er kort vei til dit beslutningene tas, påpeker han.

Filmen fra Haugesundregionen ble først lansert i Haugesunds Avis søndag kveld. Les mer om tankene bak videoen her!